SCPA CAMPAN & TIMONEA Real estate

Dreptul imobiliar este un domeniu al dreptului care presupune cumpararea, utilizarea si vanzarea de terenuri. Aceasta priveste modul in care oamenii dobandesc proprietati si ce pot face cu proprietatile pe care le detin.

Denumirea real estate se refera la proprietati imobiliare.

In dreptul imobiliar, un act de proprietate este un document care confera cuiva un drept legal asupra unui bun imobil. Un act de proprietate este documentul oficial prin care se acorda un drept de proprietate asupra unui teren. Majoritatea statelor au legi care reglementeaza modul de creare, executare si inregistrare a unui act de proprietate. Un act de proprietate trebuie redactat cu atentie, cu o descriere clara a proprietatii si a tipului de proprietate pe care partile il transfera.

Uneori, un act de proprietate este insotit de o promisiune ca proprietarul are un titlu de proprietate valabil. Un act cu acest tip de garantie se numeste act de garantie. Alteori, un proprietar doreste doar sa renunte la orice interes pe care il are in act, daca are vreun interes de proprietate. Acest tip de act este un act de renuntare.

Tipul de act pe care il primiti este elementar pentru tipul de achizitie pe care il faceti atunci cand achizitionati o proprietate. Un avocat specializat in dreptul imobiliar stie cum sa cerceteze titlul de proprietate si sa-si consilieze clientul cu privire la tipul de tranzactie pe care il are in vedere. Daca un cumparator afla dupa aceea ca vanzatorul nu detine de fapt titlul pe care l-a vandut, rezultatul poate fi un litigiu si alte pretentii de daune.

Echipa SCPA Campan & Timonea asista toate partile implicate in procesele din aria real estate, respectiv:

  • Actiuni in granituire
  • Actiuni in stabilirea liniilor de hotar
  • Partaj succesoral
  • Actiune in revendicare/posesorii
  • Actiune in prestatie tabulara
  • Actiune in constatare drepturi si actiuni in constituire drepturi
https://ct-lawyers.ro/wp-content/uploads/2023/11/real-estate.jpg